JOTA 2003 i Naturskolan Ösmo.

Redan på fredag kväll samlades SK0SI för att förbereda inför årets JOTA.  Riggar, klockor, dator  installerades och när det var klart provkörde man både kortvåg och 2 meter med en annan medlem som motstation SM7XOY som dock inte var så långt bort denna gång han satt i en bil på väg från Södertälje till Ösmo. När alla kommit och fikan och genomgång var klar var det dags för lite annan aktivitet. Vi byggde ihop en lite elektronisk pryl en blinkande "Twister" förra årets JOTA-bygge från Nederländerna. Det fodrades en del koncentration och lödande innan man hade fått ihop bygget, men alla fungerade "nästan" direkt.

                


På lördagen körde man igång ganska tidigt för att kunna prata radio med andra Scoutkårer och Scouter runt omkring vår jord, det blev dock mest kontakter med scouter i Sverige, samt några stationer i övriga Europa.  Till en början är det kanske lite svårt att vågra prata men efter en stund är de allra flesta igång och pratar med andra scouter och utbytér namn ålder hobbies  mm, samt även lite koordinater för att kunna lösa ett JOTA-pussel.

        


Även andra aktiviteter fanns runt omkring när man inte ville prata radio, som t ex att träna på Telegrafi, Spela Yatzy Fia, Pizzamiddag mm och på kvällen ett välkommet disco, emn även söndagens Tårttävling var rolig. Det verkade som om alla var väldigt nöjda med årets JOTA för några sura miner existerade inte.

       

 

Senast uppdaterad 2003-10-20

webmaster@thagesson.se

Antal besök  Hit Counter